دایره المعارف گرافیک.عکس.بک گراند.فایل های باز
تاریخ : جمعه 18 اسفند 1391
نویسنده : میلاد پورمحمدی

تعاريف و کليات

نگرش اجمالي بر تاريخچه حسابرسي

در صورتي که بخواهيم حسابرسي را بررسي نماييم مي توان آن را به سه دوره تقسيم نمود که عبارتند از دوره 1- دوره فئودالي 2- دوره سودا گري  3- دوان کنوني

1-دوران فئودالي:

در اين دوره صاحبان ثروت، ثروت خود را در اختيار افراد ديگري بنام اداره کنندگان ثروت قرار مي دادند تا با انجام کار با سرمايه مذکور خود و صاحب سرمايه را در سود شريک کرده اند. چون صاحبان ثروت نياز به کنترل سرمايه داشتند و شخصاً امکان نظارت را به طور کامل نداشتند لذا وجود شخص ثالثي براي اطلاع دادن به آنها نياز بود که اين شخص مباشر نام داشت از خصوصيات اين دوره به ساده بودن و ابتدائي بودن فعاليت ها اشاره مرد. . نمودار زير انجام اين فعاليت را نشان مي دهد.


2- دوره سودا گري:

صاحبان ثروت

اداره کنندگان ثروت

شنونده

Auditor

در اين دوره انفکاک بين صاحبان سرمايه و اداره کنندگان ثروت وجود داشت و به همين دليل نياز به کنترل فعاليت هاي اداره کنندگان وجود داشت براي اين کنترل از افرادي بنام Auditor يا شنونده استفاده مي شد که وظيفه اين اشخاص بررسي صحت گفت هاي اداره کنندگان در اين عصر و نيز فعاليت هاي ساده بود که در اين دوره به شرح زير مي باشد:

 در واقع از قرون وسطي تا انقلاب صنعتي حسابرسي براي تعيين صداقت حمل و گزارش صادقانه افرادي انجام ميشد. که مسئوليت مالي ، تجاري يا دولتي داشتند.

3- عصر اقتصادي حاضر:

حساب رسي را مي توان به دو قسمت قبل و بعد از سال 1929 بررسي کرد.

که به دو دسته:1- انقلاب صنعتي   2- معرفي حسابداري دو طرفه بعد از سال 1929 را تحت عنوان بحران بزرگ يا بحران سياه مي نامند.

1- زيرا در اين دوره ارزش سهام شرکتها در بازار نيويورک به شدت عفت کرد که باعث تغيير در نظرات اقتصادي و حسابداري داشت در مورد نظرات اقتصادي نظرات نئوکلاسيک ها به رهبري کينز جايگزين نظارت کلاسيک ها شد.

2- تغيير در نظريات حسابداري

صاحبان ثروت

1-انتقال ثروت به صورت سهام  2 -تغيير خط مشي ها و سياست ها

اداره کنندگان ثروت

(هئيت مديره)

مدير عامل

مدير فروش

مدير توليد

مدير مالي

صاحبان سهام و جامعه حسابداري را مقصر اصلي در بروز اين مشکل مي دانستند آنها معتقد بودند که حسابداري در خدمت مديريت هستند در حالي که وظيفه اصلي آنها گزارش عملکرد مديران به صاحبان سهام بايد باشد . در نتيجه براي حسابداري اصول و خط مش ها را تدوين کردند و براي نظارت در اجراي سهيم مقررات و استاندارد ها حرفه حساب داري مستقل را به وجود آورند در نتيجه در نيمه اول استاندارد ها حرفه حسابداري مستقل را به وجود آورند در نتيجه در نيمه اول قرن بيستم هدف حساب رسي از کشف تقلب دور نشد و به سوي هدف جديد ( يعني تعيين اينکه صورتهاي مالي تصويري مطلوب از وضعيت مالي ، نتايج عمليات و تغييرات در وضعيت مالي را ارائه مي دهند.يا يا خير تغيير کرد. نمودار زير چگونگي انجام فعاليت  در عصر اقتصادي حاضر را نشان مي دهد.

که حساب رسي مستقل جدا از اين نمودار مي باشد.

-        حساب رسي فقط مسئوليت اش نسبت به صورتهاي مالي و کاري ديگري ندارد.

-        حسابداري مسئوليت صحت نهيه و تنظيم صورتهاي مالي را عهده دار است و به همين دليل بايد حضور فعال و مستمر مراحل حسابداري داشته باشد ولي حسابرس به لحاظ عدم مسئوليت در قبال تهيه صحيح و درست صورت هاي مالي ملزوم به حضور فعال و مستمر در مراحل حسابداري ندارد.

انواع حسابرسي:

1- حسابرسي صورتهاي مالي ( اصلي ترين بحث است)

2-حسابرسي رعايت

3- حسابرسي عمليات

 حسابرسي اغلب  به سه گروه اصلي تقسيم مي شوند:

1- حسابرسي صورت هاي مالي     2-رعايت        3- عمليات

1-حسابرسي صورتهاي مالي:

معمولاً صورت سود و زيان جامعه انباشته و گزارش وجه نقد را شامل مي شود و هدف آن تعيين مطابقت نحوه تهيه صورتهاي مالي با اصول پذيرفته شده حسابداري است.

2-حسابرسي رعايت:

به وجود اطلاعات قابل اثبات و ضابطه استاندارد شناخته شده اي بستگي دارد. که توسط مقمات مجاز مقرر شده باشد.

نمونه شناخته شده از اين نوع رسيدگي اظهار برنامه مالياتي توسط ميزان اداره دارايي است. مثال ديگري رسيدگي بانکها توسط بازرسان اداره کل بازرسي مي باشد.

3- حسابرسي عملياتي:

عبارت است از بررسي قسمت هاي خاصي از سازمان به منظور سنجش نحوه عمل آن است. محصول نهايي حسابرسي عملياتي معمولاً گزارش مديريت است که شامل پيشنهاد ها براي بهبود آنها است.

انواع حسابرسان

1- حسابرسان مستقل:

فردي است مستقل از مسئوليت اجرايي که توسط صاحبان دستگاه انتخاب مي شوند تا در مورد صورت هاي مالي و ياداشت هاي همراه که توسط هئيت مديره دستگاه تهيه و تنظيم مي شود پس از انجام رسيدگي هاي لازم بر طبق اصول و موازين مشخص اظهار نظر و گزارش نموده و گزارش خود را به صاحبان دستگاه ارايه نمود. گزارش حسابرسي مستقل علاوه بر صاحبان دستگاه و مديران معمولاً مورد استفاده اشخاص ثالث ذينمغ مانند دولت، مراجع قضايي ، بانک ها بستانکاران و غيره قرار مي گيرد.

2-حساب رسي داخلي:

کارمند دستگاه بوده و به منظور ارزيابي عمليات حسابداري و امور مالي و ساير فعاليت ها دستگاه انتخاب و گزارش خود را به مديران دستگاه ارايه مي نمايند. اهم وظايف حساب رسان به شرح زير مي باشد.

1-بررسي ارزيابي صحبت و کفايت کنترل هاي موجودي در امور حسابداري مالي و ساير عمليات

2-تعيين ميزان..................... امور انجام شده با خظ مش ها و طرح ها و مقررات و آيين نامه هاي موضوعه

3- تشخيص ميزان دقت و قابليت اعتماد آمار و اسناد حساب رسي و ساير آمار و اسناد لازم

4- تشخيص ميزان دقت ثبت دارايي ها در دفاتر روزنامه و مواظبت از آنها در مقابل انواع خسارات

5- ارزيابي کيفيت انجام محموله توسط کارکنان در قيمت هاي مختلف

3-ذيحساب يا ناظر مالي:

ماموري است که به حکم وزارت دارايي اداره امور حسابداري و وزارت خانه يا موسسات دولتي و نگه داري و حفظ اسناد و دفاتر مربوطه منسوب و نيز به عنوان عامل خزانه مسئوليت تحويل و نگه داري وجوه نقد و نقدينگي هاي دولتي سپرده ها و اوراق بهادار را بر عهده دارد. .ذيحساب زير نظر وزير يا رئيس موسسه مربوطه وظايف خود را انجام مي دهد.

4-حسابرس يا مميز ديوان محاسبات:

با توجه به وظايف و اختيارات ديوان محاسبات عمدتاً موظف به حسابرسي و رسيدگي به کليه حسابهاي درآمد ، هزينه ، و ساير دريافتهاي و پرداختها و نيز صورتهاي مالي دستگاه هاي دولتي از نظر مطابقت با آن قوانين و مقررات مالي و ساير ضوابط لازم الجرا بررسي روشها و کنترل هاي موجود در دستگاه و نهايتاً تجزيه و تحليل لايحه تفريغ بودجه ارسالي از طرف قوه مجريه و تهيه و ارايه گزارش حاوي نظرات به مجلس شوراي اسلامي مي باشد.

5- بازرس قانوني :

فردي است که طبق قانون تجارت توسط مجمع عمومي صاحبان سهام در شرکت هاي سهامي تهيه مي شود. اهم وظايف بازرسي قانوني به شرح زير مي باشند.

الف) تعيين صحت صورتهاي مال( ارابه شده به مجمع عمومي صاحبان سهام از طرف هئيت مديره شرکت)

ب) اظهار نظر به گزارش نسبت به فعاليت هاي هئيت مديره

ج) حصول اطمينان از رعايت حقوق صاحبان سهام به طور يکسان

د) حصول اطمينان از رعايت قوانين کشور و مقررات قوانين اساسنامه

هـ) بررسي و اظهار نظر به توجيح اقتصادي افزايش سرمايه که توسط مدير تهيه مي گردد.

6-مميز مالياتي:

مميز مالياتي طبق قوانين و مقررات مالياتهاي .................. به اظهار نامه و تراز نامه و حساب سود و زيان تسليمي(ارايه شده) موديان مالياتي رسيدگي و نسبت به قبول يا رد آن و تشخيص ميزان درآمد مسمول ماليات مودي . تعيين ماليات متعلقه تصميم گيري مي نمايد.

چندي از موارد حساب رسي مستقل:

-        عدم کشف مواردي که سوء استفاده و تقلب در دستگاه مي باشد.

-        عدم کشف مواردي که طبق قوانين و مقررات انجام نشده است.

-        عدم توجه به اصول مورد قبول حسابداري در تهيه صورتهاي مالي

-        عدم کشف موارد ضعف و اشکال در روشها و مقررات دستگاه و نحوه اجراي آنها

-        عدم امکان ارزيابي صحيح مديران دستگاه

مسئوليت قانوني حسابرسان مستقل:

حسابرسان مستقل ممکن است در مقابل دو گروه از اشخاص پاسخگو باشند.

1- صاحبکار:

کسي است که حسابرس صحت انجام حسابرسي دعوت کرده است غالباً صاحب کار صاحب سرمايه واحد مورد رسيدگي مي باشد. گاهي نيز ممکن است اشخاص ديگري مثلاً شخصي که قصد دارد واحد اقتصادي را خريد داري نمايد رسيدگي به حساب هاي مذکور را به حسابرسي واگذار مي کند.

2-اشخاص ثالث ذينفع:

عبارت اند ارپز لپافراد و موسساتي که به صورتهاي مالي رسيدگي شده و به وسيله حسابرسي مستقل و ذينفع هستند و اعتماد گزارش حسابرسي در قالب صورتهاي مالي اقدام به تصميم گيري مي کند. که شامل بانک ها سرمايه گذاران دولت بستانکاران و غيره مي باشد.

سازمان اداري موسسات حسابرسي:

کادر فني يک موسسه اداره فني معمولاض شامل کمک 1- حسابرسان يا کار آموزان 2- حسابرسان 3- حسابرسان ارشد 4- سرپرست 5- مدير فني 6- شرکاء يا مديران ارشد(شرکاء در مورد موسسات حسابرسي بخش خصوصي به کار برده مي شود.)ني باشد. در هر موسسه حسابرسي علاوه بر کادر فني فوق ذکر بع تعداد کارمند اداري مانند بايگان- منشي و نظاير آن مورد نياز مي باشد. شرح وظايف در فني يک موسسه حسابرسي شامل موارد زير مي باشد؛

1- کار آموزان يا کمک حسابرسان:کساني هستند که تازه وارد حرفه حسابرسي شدهاند و کارهاي ساده را انجام مي دهند و در نهايت قادر خواهند بود که بعضي از حسابهاي ساده را رسيدگي کنند. مانند رسيدگي به حساب هزينه ها .

2- حسابرسان:

حسابرسان قادرند حسابها را رسيدگي کنند. اين افراد تجربه خود را تا حدي افزايش مي دهند تا بتواند هر يک از سر فصل ها و عناصر صورتهاي مالي را حسابرسي کنند و تحويل حسابرسان ارشد نمايند. به عنوان مثال حسابرسان بايد بتوانند حسابهاي چون نقد و بانک حسابهاي پرداختني و غيره را حسابرسي نمايند.

3- حسابرسان ارشد:

به عنوان نماينده موسسه حسابرسي در شرکت مورد رسيدگي بايد توانايي تحول حسابرسي صورتهاي مالي يک شرکت را داشته باشد. حسابرسي ارشد جدا از بعد تخصصي بايد يک مدير نيز باشد و به کار حسابرسان و کمک حسابرسان نظارت داشته باشد. حسابرس ارشد پس از رسيدگي هاي کلي و جزئي پرونده رسيدگي را تکميل نموده و تحويل سرپرستي مي دهند.

4- سرپرست:

کسي است که بتواند حداقل دو تيم حسابرسي را سرپرستي کنند و براي آنها برنامه ريزي نماينده سرپرست پرونده حسابرس را مورد مطالعه قرار داده و در صورت وجود نواقص پرونده را جهت رفع نواقص و تکميل و حذف مورد در اعضاي تيم عودت مي دهد. تهيه پيش نويس گزارشي به عهده سرپرست مي باشد.

5- مدير فني:

سرپرست،پرونده رسيدگي شده و پيش نويس گزارش را تحويل مدير فني مي دهد. مدير فني مسئوليت تهيه و تنظيم گزارش يا اظهار نظر مقدماتي را بر عهده دارد.

6- مديران يا شرکاء:

گزارش حسابرسي را از مدير فني تحويل مي گيرد و ضمن بررسي گزارش حسابرسي مسئوليت اصلاح گزارش مقدماتي را بر عهده دارند. گزارش حسابرسي در موسسات بخش خصوصي توسط شرکاء و در موسسات بخش دولتي توسط مدير ارشد امضائ مي گردد. مسئوليت نهايي کليه کارهاي انجام شده و اظهار نظرهاي ارائه شده به عهده شريک يا مدير ارشد مي باشد و نامبرده در مقابل صاحب کار و اشخاص ثالث مسئول و پاسخگو خواهد بود.

7- اصول و رفتار حرفه اي حسابرسان:

از تمام حرفه هاي شناخته شده براي خود يک آئين رفتار تعيين کرده اند. هدف اصلي از چنين آئين نامه هاي رفتاري ارائه رهنمود لازم به اعضاء براي حفظ شخصيت حرفه اي و اعمال رفتار به گونه اي است که کيفيت ضوابط و حرفه آنها را بهبود ببخشد.تمام حرفه هاي شناخته شده چنين ويژگي مشترک دارند. که مهمترين آنها شامل مسئوليت خدمت به جامعه،مجموعه پيچيده اي از دانش استانداردهاي ورود به حرفه و نياز به اعتماد جامعه مي باشد. آئين رفتار حرفه اي در حسابرسي مستقل نيز مانند حرفه هاي ديگر به تدريج تکامل يافته است و به دليل تغييرات مستمر در روشهاي حسابداري پيوسته در حال تغيير است.

مهمترين اصول و رفتار  حرفه اي حسابداران  مستقل به شرح زير مي باشد:

1- استقلال و بي طرفي:

حسابرسان نبايد هيچ گونه وابستگي به شرکت مورد رسيدگي داشته باشند. يعني حساب رس نبايد از مديران يا از اشخاص وابسته به مديران باشد و يا از آنها حقوق دريافت کنند و همچنين نبايد به طور مستقيم يا غير مستقيم با شرکت معاملات داشته باشد. بنا براين اصل چون حسابرس به طور کلي استقلال دارند. اظهار نظرش نه تنها مورد قبول سهامداران است بلکه مورد قبول کليه اشخاص مي باشد بلکه مورد قبول سهامداران است بلکه مورد قبول کليه اشخاص مي باشد بلکه مورد قبول کليه اشخاص حقيقي وذينفع و مقامات رسمي کشور نيز مي باشد.

2-منبع تمليغ:

|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
موضوعات مرتبط: اقتصاد جهان , مقاله های دانشجویی , ,
برچسب‌ها: کنکور ارشد سال 81 , حسابداری , حسابرسی ,
تاریخ : پنج شنبه 17 اسفند 1391
نویسنده : میلاد پورمحمدی

نسخه ويندوز Google Chrome در بيش از يکصد کشور جهان از فردا در دسترس کاربران قرار خواهد گرفت، نسخه Mac و لينوکس اين مرورگر هم بزودي عرضه خواهند شد. گوگل خبر غيرمترقبه معرفي مرورگر اپن‌سورس خود بنام Chrome را که با هدف رقابت با مرورگر مايکروسافت ايجاد گرديده اعلام كرد.


مرورگر Chrome هفته‌ها پس از معرفي مرورگر اينترنت اکسپلورر نسخه 8 منتشر  شد.
ورود گوگل با نسخه بتاي مرورگر
Chrome به معرکه‌اي که مايکروسافت، اپل، موزيلا و اپرا نزاع سخت و نزديکي را با يکديگر صورت مي‌دهند يادآور دوران جنگ مرورگرها در دهه 90 مي‌باشد.
نسخه ويندوز
Google Chrome در بيش از يکصد کشور جهان از فردا در دسترس کاربران قرار خواهد گرفت.نسخه Mac و لينوکس اين مرورگر بنا بر اعلام گوگل بزودي عرضه خواهند شد.
کد اين مرورگر بر پايه هسته مرورگر اپن‌سورس
WebKit نوشته شده است. پيش از اين اپرا نيز براي ساخت مرورگر خود براي دستگاه Wii از اين هسته استفاده كرده بود.
گفته مي‌شود از
WebKit مي‌توان براي ساخت نسخه‌هاي اختصاصي Chrome براي آيفون استفاده كرد.اين مرورگر جديد همانند ديگر مرورگرهاي فعلي مجهز به قابليت Tabbed browsing بوده منتها نوار مربوط به Tabها در بالاي نوار آدرس قرار گرفته است.
اين مرورگر همچنان مجهز به امکانات ديگري بوده که از آنان مي‌توان به ويژگي شبيه به
Privacy در ويندوز اکسپلورر و همچنين چيزي شبيه به Speed Dial در مرورگر اپرا اشاره كرد
.


|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
موضوعات مرتبط: متفرقه , مقاله های دانشجویی , ,
برچسب‌ها: مرورگر اپن‌سورس گوگل معرفي شد ,
تاریخ : پنج شنبه 17 اسفند 1391
نویسنده : میلاد پورمحمدی

چکیده:

در این مقاله ما به بررسی و مقایسه تاریخی محصولات cpu دو کمپانی بزرگ Intel و Amd (از اولین تولیدات آنها تا محصولات اخیر شان)پرداخته ایم.

که ابتدا هر سری از cpu ها را معرفی کرده و به طور نرم افزاری و سخت افزاری به مقایسه آنها پرداخته ایم.

هدف شناخت بهتر cpu ها و زمینه برتری آنهاست.

مقدمه:

Cpu:

سی پی یو که یک قطعه کاملاً الکترونیکی است . به علت فن آوری بسیار بالا در ساخت آن تنها چند کمپانی بزرگ میتوانند آنرا تولید کنند که برای رایانه های شخصی این تعداد در واقع دو کمپانی میباشد. تقریباً تمام سی پی یوهای رایانه های شخصی جهان را این دو شرکت تولید میکنند و این دو شرکت رقابت فشرده ای را با هم دارند. شرکت اول اینتنل Intel و شرکت دوم ای ام دی ( A.M.D ( Advanced Micro Devices . تا چند سال قبل بیش از %90 سی پی یوهای جهان را اینتل تولید میکرد و سی پی یوهای ای ام دی در مقایسه با سی پی یوهای اینتل ضعیف عمل میکردند اما بعد از سال 2000 میلادی این اختلاف از میان رفت و سی پی یوهای دو شرکت رقابت فشرده ای را با هم شروع کردند.
هر سی پی یو شامل ویژگیهایی استکه این ویژگیها نوع سی پی یو را مشخص میکند. شرکت سازنده ، سرعت ساعت درونی
Internal Clock Speed که به سرعت مشهور است ، سرعت سی پی یو های امروزی بین 800MHZ تا 3GHZ می باشد.
فرکانس کاری آن که به آن سرعت باس یا سرعت انتقال داده نیز گفته میشود
Bus Speed ، نسبت سی پی یو یا نسبت ساعت که عبارت است از ratio = clock speed / bus speed . ویژگی دیگر میزان حافظه موقت درونی یا کش cash می باشد . کش خود دو نوع کلی دارد یکی کش اولیه level 1 و یکی کش ثانویه level 2 .

تاریخچه intel:

. اگر یک نگاه تاریخی به ساخت سی پی یو بیندازیم می بینیم شرکت اینتل در دهه قبل و دو دهه قبل سی پی یو های خود را با این نامها ساخته است 4044 ، 8086 ، 8088 ، 80286 ، 80386 و 80486 . هر سی پی یو را که اینتل می ساخت شرکت ای ام دی نیز شبیه آنرا می ساخت و روانه بازار میکرد . اینکار باعث شکایت اینتل از ای ام دی بابت استفاده از نام مشابه شد ولی شکایت پذیرفته نشد زیرا 8086 یا 80386 نمی توانست نام اختصاصی برای یک کالا باشد . به همین دلیل اینتل در نسل بعدی تراشه های خود یعنی 80586 آنرا پنتیوم نامید . واژه پنتا در زبان یونانی به معنای پنج می باشد. به همین منوال سی پی یوهای پنتیوم 2 ، پنتیوم 3 ، پنتیوم 4 و سلرون ساخته شد.

بعد از پنتیوم 1 ، اینتل همواره سی پی یوهای خود را با دو یا سه مقدار متفاوت از کش تولید میکند. اینتل سی پی یوهایی با 128kb کش را سلرون Celeron نامید . توجه کنید سلرونها خود رده متفاوتی از سی پی یو میباشند اما سی پی یوهای پنتیوم 2 ، پنتیوم 3 و پنتیوم 4 همگی 256kb و یا 512kb کش دارند اگر از نوع 256 باشند معمولا به آنها نیمه کش یا هالف کش Half Cash می گویند و اگر از نوع 512 باشد به آن فول کش Full Cash به معنای کش کامل، می گویند.

پنتیوم ، نسل پنجم پردازنده های شرکت اینتل دارد به آرامی به پایان خود نزدیک می شودو این کاملا قابل پیشبینی بود. در واقع سالهاست که اینتل پردازنده های مدرن 64 بیتی خود به نام ایتانیوم را به عنوان جایگزین پنتیوم و برادر پرقدرت تر آن یعنی -Xeon- به مشتریان پیشنهاد می کند.

شركت Intel پردازنده Celeron D را در مدل هاي 320 ، 325 ، 330 ، 335 ،340 ، 345 ، ارائه نموده است . اين پردازنده بصورت 478 و 775 پيني ارائه مي شود .


در واقع فروش ایتانیوم مانند قدرت محاسباتی و بازده آن بسیار پایین تر از سطح انتظار بوده است. سوای فروش ضعیف و قدرت پردازش ناکافی نه تنها در مقایسه با رقبای مانند اولترا اسپارک و پاور پی سی ، حتی در برابر محصولات خود شرکت یعنی پنتیوم 4 و زئون نیز قابل قبول نبوده است، اینتل اولین ضربه را از رقیب هوشمند خود یعنی ای.ام.دی زمانی خورد که مجبور شد معماری 64 بیتی خود را رها کند و پردازنده هایش را با معماری موسوم به
AMD64 بسازد.

ضربه دوم کاری به پردازنده ایتانیوم شکست فروش آن در بازار ایستگاه های کاری بود و این در زمانی اتفاق افتاد که اچ.پی ایستگاه های کاری ایتانیوم خود را از بازار خارج کرد. (برای اینکه متوجه عمق فاجعه شوید توجه شما را به این نکته جلب می کنم که90 در صد فروش ایتانیوم متعلق به اچ .پی بود)

در کل اینتل چند بار در معماری پردازنده های خود تغییر عقیده داده است. اینتل این روز ها در تدارک تولید پردازنده ای از خانواده زئون است که دارای امکان پشتیبانی 64/32 بیتی به طور همزمان می باشد و این می تواند حضور اینتل را در بازاری که خودش 30 سال پیش به وجود آورد دوباره معنی دار کند

تاریخچه amd :

اين كمپانی تنها يك سال بعد از تاسيس شركت اينتل به وجود آمد. قبل از پنتیوم هر سی پی یو را که اینتل می ساخت شرکت ای ام دی نیز شبیه آنرا می ساخت.بعد از آن ای ام دی سی پی یوهای K6 - K7 و سپس Duron دوران و Athlon اتلون و Athlon XP اتلون ایکس پی را روانه بازار کرد.

پس ای ام دی دو رده متفاوتی از سی پی یو را تولید کرد . پردازنده های دوران که در رقابت با سلرون تولید شدند و 192kb کش دارند و پردازنده های اتلون ایکس پی که در رقابت با پنتیوم 4 ساخته میشوند و دارای 384 کیلو بایت کش میباشند ( 128kb کش اولیه و 256kb کش ثانویه )

ای.ام.دی از زمانی که پردازنده های اتلون را وارد بازار کرده تا به حال تغییر استراتژی خاصی نداشته است. به علت اختلاف در معماری پردازنده های اینتل و ای ام دی ، ای ام دی مشاهده کرد که پردازنده هایی که با سرعت مثلاً 1700 تولید کرده از پردازنده 1700 اینتل خیلی قویتر عمل میکند . لذا در سی پی یوهای اتلون ایکس پی خود معیار نامگذاری را معادل آن در اینتل قرار داد. حال سی پی یوهای ای ام دی در بازار با نامهای به صورت +athlon xp 1700 و یا +athlon xp 3000 موجودند .

علت اصلي تولید athlon xp ، جنبه تبليغاتی آن و سوار شدن بر امواج قدرتمند ويندوز XP بود كه اميد زيادی داشت تا بازارهای راكد جهانی را متحول كند، استفاده از نام XP به معنای Experience كه در ويندوز XP مد نظر سازندگان بوده در مورد اين پردازنده قدری متفاوت است، و در واقع معنی Extreme Performance را می دهد، يكی از نكات مهم كه در مورد نحوه بازاريابی اين محصول صورت گرفته، شيوه معرفی آن است كه ديگر بر خلاف گذشته با بيان فركانس كاری صورت نمی گيرد، بلكه توسط اعدادی معرفی می شود كه در جدول مقابل می توانيد آنها را ببينيد:

 

 

AMD Athlon XP Product Line

CPU Name

FSB Frequency

Clock Multiplier

Clock Speed

Athlon XP 1900+

133MHz

12.0x

1.60GHz

Athlon XP 1800+

133MHz

11.5x

1.53GHz

Athlon XP 1700+

133MHz

11.0x

1.47GHz

Athlon XP 1600+

133MHz

10.5x

1.40GHz

Athlon XP 1500+

133MHz

10.0x

1.33GHz

در نسل های پيشين پردازنده ها زمانی كه Socket 7 هنوز پرمصرف ترين زيربنا برای كامپيوترهای شخصی بود، رقابت اصلی ميان شركت های سازنده CPU بر سر بالابردن فركانس كاری آنها بود و در كنار آن اضافه نمودن امكانات بيشتر نيز يكی از راه های پيشرفت بود، حتی اين رقابت تا زمانی كه مرز يك گيگاهرتز توسط AMD شكسته شد هنوز هم كمابيش ادامه داشت، و نتيجه آن پيدايش ذهنيتی در مصرف كننده شد كه فركانس كاری بالاتر را دليل برتری يك پردازنده می دانست ، اما بعد از توليد پنتيوم 4 كه ساختاری كاملاً متفاوت با پردازنده های ديگر داشت، اين رويه كماكان باقی ماند، به طوری اكثريت مصرف كنندگان هنوز هم فركانسكاری بالاتر را دليل سرعت بيشتر پردازنده می دانند، اما حقيقت چيز ديگريست!

شركت AMD پردازنده Sempron را در مدل هاي +2200 ، +2400 ، +2500 ، +2600 ، +2800 ، +3100 ارئه نموده است . اين پردازنده در دو مدل 462 و754 پيني ارائه شده است . مدل هاي +2200 تا +2800 براي نصب بر روي SocketA و مدل +3100 ويژه 754 Socket طراحي شده اند .
مدل هاي
Socket A پردازنده Sempron بر اساس هسته Thoroughbred پردازنده Athlon XP و مدل Secket 754 اين پردازنده بر پايه هسته Paris پردازنده Athlon 64 طراحي شده است .

سری پردازنده‌های AMD Sempron نسبت به AMD Athlon XP ارزان قیمت‌تر هستند و برای کاربرد کامپیوتر‌های Desktop و قابل رقابت با پردازنده Intel Celeron D است.

AMD با اعلام حمايت شركت‌ها از ايتانيوم، سه مدل جديد از خانواده پردازنده‌هاي دو هسته‌اي Opteron خود را معرفي كرد.مدل 880 سرورهاي 8 جهته 16 هسته‌اي طبقه انترپرايس را هدف قرار داده است، و مدل 280 براي سرورها و ايستگاه‌هاي كاري دو پردازنده پرسرعت در نظر گرفته شده است. مدل تك‌پردازنده دو هسته‌اي 180 براي سرورها و ايستگاه‌هاي كاري می باشد.

مارتي سير، معاونت اقتصادي AMD گفته است «از نظر ميزان سرعت نسبت به مصرف، هيچ تراشه‌اي نمي‌تواند به پردازنده دو هسته‌اي Opteron ما برسد. اين پردازنده، مي‌تواند براي يك data center با 500 سيستم دو جهته حدود 50 هزار دلار در سال صرفه‌جويي كند».


این شرکتدر ابتدای راه، به دليل در اختيار نداشتن توان مالی مناسب، امكان رشد بالايی پيدا نكرد و تا سال ها به عنوان يك ارزان ساز شناخته می شد و مشتريان اصليش عموماً محدود به كاربران كامپيوترهايی می شد كه نياز به قدرت پردازشی بالايی نداشتند ـ مانند سيستم های اداری يا خانگی متوسط و ضعيف ـ همينطور به دليل اين كه تا چنذی پیش امكان پردازش موازی را در
CPU های خود نگنجانده بود عملاً در كاربردهای گسترده و سنگين مانند Server ها يا Station های پرقدرت جايی نداشت، و همين دلائل موجب عدم قضاوت صحيح در مورد توليدات جديد اين شركت شده و با وجود برتری نسبت به رقيب خود در بعضی موارد كماكان مورد بی مهری مشتريان و فروشندگان قرار می گيرد.

مقایسهء Athlon xp و pentium4 :

پروسسور آتلون (Athlon) ساخت AMD: اين پروسسور كه در سرعتهای 1300 تا 1733 مگاهرتز موجود است، در كل قدری سريعتر از پروسسورهای پنتيوم 3 با سرعت مشابه است، به خصوص در محاسبات اعشار. در سرعتهای پايينتر آتلون قدری ارزانتر از پنتيوم 3 است. يك سيستم آتلون با طراحی خوب عملكرد بسيار خوبی دارد ولی برخی از مادربوردهای آتلون كيفيت مناسبی ندارند. شماره مدلهای آتلون شمارههايی نظير +1600، +1700، +1800، +1900، +2000 و +2100 و... است؛ البته اين اعداد سرعت كلاك اين پروسسورها نيست. در واقع سرعت كلاك يك آتلون +1900 برابر 1600 مگاهرتز است. ولی از ديگر پروسسورهای قديمی آتلون كه سرعت‌<

|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
موضوعات مرتبط: مقاله های دانشجویی , ,
برچسب‌ها: Cpu: ,
تاریخ : پنج شنبه 17 اسفند 1391
نویسنده : میلاد پورمحمدی

ريزپردازنده بمنزله مغز در کامپيوتر است. تمام کامپيوترها اعم از کامپيوترهای شخصی ، کامپيوترهای دستی و ... دارای ريزپردازنده می باشند. نوع ريزپردازنده استفاده شده در يک کامپيوتر می تواند متفاوت باشد ولی تمام آنها عمليات يکسانی را انجام خواهند داد.


ريزپردازنده که CPU هم ناميده می گردد، پتانسيل های اساسی برای انجام محاسبات و عمليات مورد نظر در يک کامپيوتر را فراهم می نمايد. ريزپردازنده از لحاظ فيزيکی يک تراشه است . اولين ريزپردازنده در سال 1971 و با نام Intel 4004 معرفی گرديد. ريزپردازنده فوق چندان قدرتمند نبود و صرفا" قادر به انجام عمليات جمع و تفريق چهار بيتی بود. نکته مثبت پردازنده فوق، استفاده از صرفا" يک تراشه بود.قبل از آن مهندسين و طراحان کامپيوتر از چندين تراشه و يا عصر برای توليد کامپيوتر استفاده می کردند.

اولين ريزپردازنده ای که بر روی يک کامپيوتر خانگی نصب گرديد ، 8080 بود. پردازنده فوق هشت بيتی و بر روی يک تراشه قرار داشت . اين ريزپردازنده در سال 1974 به بازار عرضه گرديد.اولين پردازنده ای که باعث تحولات اساسی در دنيای کامپيوتر شد ، 8088 بود. ريزپردازنده فوق در سال 1979 توسط شرکت IBM طراحی و اولين نمونه آن در سال 1982 عرضه گرديد. وضعيت توليد ريزپردازنده توسط شرکت های توليد کننده بسرعت رشد و از مدل 8088 به 80286 ، 80386 ، 80486 ، پنتيوم ، پنتيوم II ، پنتيوم III و پنتيوم 4 رسيده است . تمام پردازنده های فوق توسط شرکت اينتل و ساير شرکت های ذيربط طراحی و عرضه شده است . پردازنده های پنتيوم 4 در مقايسه با پردازنده 8088 عمليات مربوطه را با سرعتی به ميزان 5000 بار سريعتر انجام می دهد! جدول زير ويژگی هر يک از پردازنده های فوق بهمراه تفاوت های موجود را نشان می دهد.


درون يک پردازنده

بمنظورآشنائی با نحوه عملکرد پردازنده لازم است، نگاهی به درون يک ريزپردازنده داشته و با منطق نحوه انجام عمليات بيشتر آشنا شويم. يک ريزپردازنده مجموعه ای از دستورالعمل ها را اجراء می کند. دستورالعمل های فوق ماهيت و نوع عمليات مورد نظر را برای پردازنده مشخص خواهند کرد. با توجه به نوع دستورالعمل ها ، يک ريزپردازنده سه عمليات اساسی را انجام خواهد داد :

1- يک ريزپردازنده با استفاده از واحد منطق و حساب خود (ALU) قادر به انجام عمليات محاسباتی نظير: جمع ، تفريق، ضرب و تقسيم است. پردازنده های جديد دارای پردازنده های اختصاصی برای انجام عمليات مربوط به اعداد اعشاری می باشند.

2- يک ريزپردازنده قادر به انتقال داده از يک محل حافظه به محل ديگر است .

 3-يک ريزپردازنده قادر به اتخاذ تصميم ( تصميم گيری ) و پرش به يک محل ديگر برای اجرای دستورالعمل های مربوطه بر اساس تصميم اتخاذ شده است .

 

 


|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
موضوعات مرتبط: مقاله های دانشجویی , ,
تاریخ : پنج شنبه 17 اسفند 1391
نویسنده : میلاد پورمحمدی

 

تكنولوژي ديسك سخت ( HARD DRIVE ) بر پايه پروسس موازي اطلاعات عمل مي كنند و بدين معناست كه اطلاعات به صورت بسته هايي به روشهاهي مختلف ( رندوم ) به باس اطلاعاتي فرستاده مي شوند. اطلاعات از ديسك سخت در فاصله هاي زماني كاملاً تصادفي مي آيند و وارد باس اطلاعاتي شده و در نهايت به سمت مقصد نهايي مي رود.

 

 

 

IDE

مخفف Integrated Drive Electronics مي باشد همينطور كه مي دانيد رابط IDE گاهي با عنوان ATA شناخته مي شود كه مخفف AT Attachmentاست.اين تكنولوژي از سال 1990 به عنوان استاندارد كامپيوترهاي شخصي (PC ) براي هارد ديسك ها بوده است و اين زماني بود كه تكنولوژي مذكور جاي درايوهاي ESDI و MFM را گرفت يعني زماني كه هارد ديسك ها به طور متوسط حجمي معادل 200 مگا بايت داشتند. در سال 1990 اولين هارد ديسك يك گيگا بايتي وارد بازار شد و قيمتي برابر 200 دلار در بازار آمريكا داشت. از آن پس تا كنون IDE تكنولوژي مورد استفاده بوده زيرا هارد ديسكها را با قيمت پايين در اختيار مصرف كننده قرار مي داد، جاي كمتري مي گرفت و سرعت مناسبي داشت.

همتاي IDE در آن زمان SCSI ( كه مخفف Small Computer System Interface است) بود  . SCSIكمي از IDE سريعتر است اما بسيار گرانتر است. به علاوه احتياج به خريد يك ادپتر SCSI كه ارزان هم نيست احتياج داريد. به عبارت ديگر IDE بازار هارد ديسكهاي كامپيوتر هاي شخصي را در انحصار خود گرفت. آنطر كه به نظر مي رسد كارخانه هاي معتبر حداقل يك تا دو سال ديگر به توليد هارد ديسكهاي با تكنولوژي IDE ادامه دهند.
هارد ديسكهاي IDE از كابلهاي ريبون پهني استفاده مي كنند كه در داخل كامپيوتر بسيار به چشم مي آيند و مرتب كردن اين كابلها در داخل كامپيوتر خود هنري است.


SATA
تكنولوژي هارد ديسك هاي ساتا (SATA) بر اساس پردازش اطلاعات متوالي) سريال) است. يعني انتقال اطلاعات از هارد ديسك به باس ديتا و در جهت عكس به طورمنظم و در دورهاي زماني مشخص انجام مي گيرد.

هارد ديسكهاي ساتا از كابلهاي ريبون با پهناي كمتر استفاده مي كنند كه براي كساني كه آنرا اسمبل مي كنند باعث بسي خوشبختي است. اين كابلهاي نازك داراي كانكتورهاي بست داري هستند كه كار كردن با آنها را ساده تر مي كند.
هارد ديسكهاي ساتا اطلاعات را با سرعت متوسط 150Mb بر ثانيه انتقال مي دهند. اما مقاله هاي زيادي روي اينترنت در مورد هارد ديسكهاي با سرعت 3Gb  در ثانيه خواهيد يافت.

 

 

 

صنعت در آينده تكنولوژي SATA را بر خواهد گزيد

اما بياييد اين دو را در عمل با يكديگر مقايسه كنيم و ببينيم چرا ؟؟؟
يك كامپيوتر قديمي را به يك هارد SATA مجهز كرديم. و بعد از آن دو كامپيوتر امروزي  پنتيوم 4  با سرعت متعارف را با هارد ديسك هايIDE براي مقايسه انتخاب كرديم. آزمايش ها و نتايج به قرار زير بودند.

آزمايش 1

آين آزمايش يك انتقال فايل معمولي بود. براي اينكه در هر سه كامپيوتر انتقال اطلاعات كاملاً مشابه باشد در ويندوز XP شاخه :

c:windowssystem32

انتخاب شد در يك سيستم كه در آن ويندوز XP اجرا مي شود اين شاخه در حدود 330 مگابايت حجم دارد. و حدود 2000 فايل در آن وجود دارد. يك فولدر جدير در درايو C (پارتيشن C ) از هارد ديسك ايجاد شد سپس در DOS فرمان

copy>c:>windows> system32>*.*

اجرا شد كه همانطور كه مي دانيد اين دستور همه فايلهاي داخل شاخه system32 را در فولدر جديد كپي مي كند و نتايج جالب بدست آمده آز اين قرار بود:

كامپيوتر و نوع هارد ديسك زمان انتقال اطلاعات

سيستم جديد اول همراه با IDE 127 ثانيه
سيستم جديد دوم همراه با IDE 151 ثانيه
سيستم قديمي همراه با SATA 44 ثانيه

آزمايش 2

دومين آزمايش زمان بوت شدن است كه زمانهايي كه مربوط به سخت افزار است حذف شده است. يعني از لحظه اي كه تصوير آغازين ويندوز به نمايش در مي آيد تا لحظه اي كه دسك تاپ كامپيوتر به حالت عادي در مي آيد زمان اندازه گرفته شد نتايج به قرار زير است

كامپيوتر و نوع هارد ديسك زمان بوت

سيستم جديد اول همراه با IDE 28 ثانيه
سيستم جديد دوم همراه با IDE 28 ثانيه
سيستم قديمي همراه با SATA 17 ثانيه

توجه: در اين تستها به كارخانه سازنده ديسكها اشاره نشده است مطمئناً با در نظر گرفتن اين فاكتور تغيير خواهد كرد ولي هر دو مدل IDE و SATA از هارد ديسك ساخت يك كارخانه استفاده شده است.

 

 

 

انجمن کامپیوتر cybernetic

 


|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
موضوعات مرتبط: متفرقه , مقاله های دانشجویی , ,
برچسب‌ها: SATAو IDE چه هستند؟ ,
تاریخ : پنج شنبه 17 اسفند 1391
نویسنده : میلاد پورمحمدی

شرکت آمريکايي در نمايشگاهي در دنور قفل‌هايي را به نمايش گذاشت که از طريق اينترنت و با استفاده از تلفن همراه و رايانه قابليت باز و بسته شدن دارند و مي توان آنها را كنترل كرد.
اين قفلها که نيروي خود را از يک باتري تامين مي کنند به وسيله چهار کد دسترسي ديجيتالي کنترل شده و باز و بسته مي شوند.
در اين صورت افرادي که فراموش کرده اند در منزل خود را قفل کنند مي توانند با اتصال به يک ورودي شبکه و يا با استفاده از برنامه اي که به گوشي هاي همراه افراد اضافه مي شود، کد رمز را وارد کرده و در را قفل کنند.
ورودي هاي شبکه که از امنيت بالايي نسبت به کدهاي رمز برخوردارند، به کاربران اجازه تغيير، فعال سازي يا غير فعال سازي کد خود را خواهند داد. طبق گفته سازندگان، حتي سيگنال‌هايي که به سمت قفل‌ها فرستاده مي شوند نيز رمز گذاري شده اند.
قيمت بسته کامل اين محصول که شامل قفل و يک پل ارتباطي بي سيم براي ارتباط قفل با شبکه است، 299 دلار اعلام شده است. در عين حال مبلغ ماهيانه 13 دلار نيز به عنوان حق عضويت در شبکه و برنامه اي که قابليت کنترل قفلها را به کاربران خواهد داد، تعيين يک شده است.


|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
موضوعات مرتبط: متفرقه , مقاله های دانشجویی , ,
برچسب‌ها: کنترل قفل‌ها با موبايل و رايا نه ,
تاریخ : پنج شنبه 17 اسفند 1391
نویسنده : میلاد پورمحمدی

در این ترفند قصد داریم به معرفی یک لیست واقعأ فوق العاده بپردازیم. با استفاده از دستورات موجود در این لیست که بیش از 110 دستور را شامل میشود شما میتوانید تنها از طریق Run ویندوز ، و تایپ ساده دستور کوتاه بلافاصله برنامه مورد نظر را اجرا نمایید. این برنامه میتواند برنامه های معمولی ویندوز و حتی برنامه های متفرقه نصب شده باشد. در صورتی که بتوانید تعداد زیادی از این دستورات را به خاطر بسپارید و آنها را در کار روزانه خود هنگام کار با کامپیوتر به کار بگیرید ، آنگاه شما را میتوان یک کاربر واقعأ حرفه ای در ویندوز نامید.


برای شروع کار کافی است از منوی Start وارد Run شوید. سپس هر یک از دستورات موجود در ستون دستور را تایپ


|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
موضوعات مرتبط: مقاله های دانشجویی , مقاله های دانشجویی مدیریت , ,
برچسب‌ها: دستورات Run ,

صفحه قبل 1 2 3 صفحه بعد

آخرین مطالب

/
به وبلاگ من خوش آمدید امید وارم از محصولاتمان راضی باشید